275 jaar bouwen met mensen

17/01/2017 - 14:05

Bouwbedrijf Van Roey uit Rijkevorsel mocht 275 kaarsjes uitblazen in 2015. Dat is 8 generaties lang bouwen met mensen! Een uitgelezen moment om het ‘avontuur Van Roey’, om het met de woorden van de familie te zeggen, in een boek te gieten. Maar zeg misschien niet zomaar boek tegen dit pareltje!

Directeur Geert Verachtert: “De 275ste verjaardag van Groep Van Roey vonden we een mooi moment om even bij stil te staan. Een moment om terug te blikken en te genieten van de schat aan rijke en authentieke verhalen van bouwen mét en voor mensen. Een moment om eens kritisch in de spiegel te kijken en onszelf te vraag te stellen wie we zijn vandaag  en waarvoor we staan? Doch ook een moment om na te denken over onze maatschappelijke relevantie en innovatorsrol in de toekomst.”

Storytellingbedrijf A Company Story dook de geschiedenis in en verweefde de rijke historie van de groep tot een mooi verhaal met het heden en de visie op de toekomst. Maar hoe begin je daar nu aan?

Karolien Emmers van A Company Story: “Een dergelijk boek moet eer doen aan een variëteit aan mensen, projecten en visies. Om dit te bereiken, moesten we het bedrijf goed leren kennen: uren en dagen ter plaatse, interviews, gesprekken, observaties ... Al snel constateerden we dat de baseline ‘Bouwen met mensen' ook echt in het DNA van het bedrijf zit. Het is de kern waarrond alles draait. Ze zijn wie ze zijn vandaag dankzij de mensen die er werkten en werken.”

Anderhalf jaar werd er gewerkt aan het verhaal van Van Roey. Iedere stakeholder, de directie en de familie kreeg de kans om zijn Van Roeyverhaal te vertellen. Hun stem weerklinkt duidelijk in de mini-interviews en quotes die het chronologische verhaal doorspekken. Ook de fotoshoots waren talrijk en geven treffend de dynamiek van het bedrijf weer.

Behalve aan de storytelling en de visuals, is er ook aan de uitvoering van het boek heel wat zorg besteed. Karolien Emmers: “Van Roey is een warm en toegankelijk bedrijf. Die warmte werd onder andere meegegeven door te werken met goud in het boek.” Naast de pagina’s met gouden volvlakdruk, is het boek verrijkt met een gouden kapitaalbandje en dito leeslint. De cover is uitgevoerd in linnen en bedrukt met goudfolie. “INNI group maakte meerdere dummy boeken om een topresultaat te garanderen.” Kortom: de feestelijkheid straalt ervan af!

Als kers op de taart wordt elk exemplaar van het boek persoonlijk gesigneerd door de CEO en de voorzitter. Als relatiegeschenk wordt het aangeboden in een gepersonaliseerde wikkel. Het is een boek geworden dat absoluut '275 jaar Van Roey' waardig is!